dinsdag 19 maart 2013

Zooooooo 2013, Labels

Leuk!

Op Welke kwam ik weer 100.000 leuke dingen tegen, en onder het motto beter goed gejat dan slecht verzonnen ben ik aan de knutsel gegaan. Ik kocht vanmiddag bij de Lidl zout & bloem, en ik ging na het eten aan de slag! Ik ging zoutdeeg maken, want ik had gezien dat je daar leuke dingen mee kan doen! Ik heb alles uit de kasten gehaald om er zelf nog een beetje creativiteit in te stoppen. Ik zag op de site namelijk zoutdeeg labels met poëzie plaatjes, maar goed die heb ik tot nu toe nog niet, dus ik had wat anders bedacht.Eerst zoutdeeg maken, heel makkelijk!
3 koppen bloem
1 kop zout
1 kop water
1 eetlepel sla olie
& Mengen maar!

Ik haalde verschillende figuurtjes uit de verschillende vormpjes. Met een achterkant van een klosje garen maakte ik de gaatjes zodat ik daar later touwtjes aan kon binden.
En... als detail heb ik er met stempels plaatjes in gedrukt! 


Het rusultaat op de bakplaat...

Op 80*C Graden 2 uur in de oven, ik had natuurlijk de over weer veel te hard staan waardoor er lucht in mijn zoutdeegjes kwamen *BALEN* , maarja ergens moet het natuurlijk fout gaan bij mij, want het kan natuurlijk nooit in één keer goed gaan. 


Na 2 uur moesten de zout deegjes even afkoelen, en daarna konden ze versierd worden. Ik heb met watervaste stift de teksten op de zout deegjes geschreven & er lintjes aan vast gemaakt. 


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
En uiteindelijk (wat mijn bedoeling was) heb ik een zout deegje aan het cadeautasje gemaakt. En zo kan je voor elke gelegenheid een zout deegje maken & natuurlijk heel persoonlijk maken! 


Ik ben trots op mijzelf!
Er komt nog een vervolg van zout deegjes, want ik heb er nog veel meer gemaakt, maar daar moet ik even de tijd voor nemen, want ik barst van de ideeën, zou dat nou 'een hobby' heten? 

5 opmerkingen:

 1. Super leuk!!! Nieuwe hobby??? :p Je kunt er ook leuke, platte paasei hangers van maken! Die verven in leuke kleurtjes?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahah, jaaaa leuk nieuwe hobby's! <3 ik freubel gewoon verder!

   Verwijderen
 2. Leuk! Ik maak ze van klei (van Action) Even laten drogen en klaar....

  Groetjes, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ook al zoiets in gedachte, maar dan met klei. Leuk om eens wat anders te hebben dan papieren labels.

  BeantwoordenVerwijderen